Så viktig är fasaden på huset

Fasaden på huset är viktig för husets karaktär men det viktigaste av allt är att fasaden skyddar huskroppen mot fukt och vatten. En fasad kommer behöva renoveras till slut för att huset ska hålla. Om du upptäcker skador i fasaden är det viktigt att åtgärda dem direkt.

Fasaden ger huset dess karaktär och att ha en vacker och ren yttersida vill nog alla ha. Men fasadens viktigaste uppgift är att skydda huset från vatten och fukt som kan påverka huset negativt. Vatten och fukt är nämligen ett hus värsta fiende. Om det finns ställen där vatten kan smita in kan det bli förödande om du inte åtgärdar skadorna direkt. Om din fasad är i behov av en översyn och renovering ska du kontakta https://fasadrenoveringstockholm.se/ som är experter på fasadrenoveringar. De kan fixa din fasad oavsett om det är puts, trä eller tegel och de ansvarar för fasaden i tio år efter att den färdigställts. Att skydda huskroppen är det primära med en fasadrenovering men de har också ett bra öga för det estetiska.

“Byt ut skadade fasaddelar” Läs mer om underhåll av fasad här

Att renovera husfasad måste göras sinom tid

En husfasad är något som någon gång kommer att behöva bytas eller renoveras, det är oundvikligt. Det kostar såklart en slant men om du inte åtgärdar problem som uppstår på huset direkt kommer det förmodligen att bli ännu dyrare desto längre du väntar. Tänk på att kontrollera husfasaden minst en gång per år.