Så ombildar du hyresrätt till bostadsrätt

Att ombilda hyresrätter har blivit populärt de senaste åren. Det bästa är att ta hjälp av en ombildningskonsult för att garantera att du genomför ombildningen på bästa sätt. En större renovering är också bra innan ombildningen om du vill öka värdet på bostaden.

Att göra om lägenheten till bostadsrätt har många fördelar, bland annat ägande av boendet och lägre boendekostnad. Det är dock inte alltid lätt att veta hur man ska gå tillväga gör att bäst göra om till bostadsrätt. Här hittar du de bästa tipsen.

Ta hjälp av ombildningskonsult

Architectural,Details,Of,Modern,Apartment,Building.Det bästa är att ta hjälp av en professionell ombildningskonsult och fastighetsekonomisk rådgivare när du ska ombilda hyresrätten till bostadsrätt. Hos https://interesta.se/ får du all hjälp du behöver i alla steg i processen. De erbjuder även fastighetsekonomiska tjänster som ränteupphandlingar och intygsgivning. Det är viktigt att vara medveten om att det är en lång process att ombilda hyresrätter till bostadsrätter och det krävs engagemang, tålamod och kunskap. Med professionell expertis blir det betydligt lättare.

Renovera för att höja värdet

Det kan vara en god idé att renovera innan ombildningen. En större renovering, exempelvis en fasadrenovering på ett lägenhetshus, kan öka värdet på de nyblivna bostadsrätterna. Det är alltid viktigt att renovera lägenhetshus med jämna mellanrum för att undvika brister som kan leda till klagomål från hyresgäster. En renovering strax innan ombildningen ökar värdet vilket gör att de nybildade bostadsrätterna kan säljas för högre priser. Renoveringen måste självklart vara genomtänkt och inte kosta mer än den eventuella löneökningen. Som hyresgäst i en bostad som ska ombildas till bostadsrätt har du ofta möjlighet att köpa din lägenhet till 70-80% av marknadsvärdet. En renovering innan ombildningen kan därför vara mycket lönsamt för din del. Framför allt uppenbara fel bör åtgärdas för att höja bostadens värde, men även en förbättrad planlösning och uppfräschning är bra renoveringar.