Renovera din villa

Har din villa fått ett trist utseende och det börjar bli dags att renovera utsidan av huset så är det mycket av det arbete som väntar som du kan göra själv, för att spara på kostnaderna. Dock så krävs det att du har en viss portion tålamod och är lite händig för att du ska kunna göra en bra renovering av villan.

”Eventuellt behöver även fönsterplåt, hängrännor och stuprör en översyn och bytas ut, vilket är ett utmärkt tillfälle att utföra i samband med att du renoverar fasaden.”

Allt material som du behöver kan du hitta hos en byggmarknad. Här kan du även hyra maskiner som du behöver men även hitta en del information som guidar dig igenom om hur du renoverar din villa. När du ska renoverar fasaden så ska du även passa på att fräscha upp alla fönster på fasaden, vilket oftast innebär att du behöver täta fönstren, skrapa karmar och måla dessa. Eventuellt behöver även fönsterplåt, hängrännor och stuprör en översyn och bytas ut, vilket är ett utmärkt tillfälle att utföra i samband med att du renoverar fasaden.

Putsad fasad eller träfasad

Har din villa en putsad fasad så behöver du ofta en ställning så att du kan knacka ned dålig puts och sedan laga putsen. Innan arbetet påbörjas så ska du tvätta fasaden med en högtryckstvätt, vilket du tillsammans med en ställning kan hyra hos ett byggvaruhus. Därefter ska fasaden målas med kalkfärg. Har du däremot en träfasad så kan du klara dig med en stege då du renoverar fasaden. Även när du har träpanel så behöver den tvättas för att få bort smuts och lös färg. Därefter så ska fasaden skrapas och slutligen så kan du måla fasaden.