Renovera för att få ett säkert tak

Pallar med taktegelStår du i begrepp att byta taket på ditt hus? Då kan det vara idé att också tänka på säkerheten. Ett säkert tak underlättar framtida underhåll och renoveringar.

Är ditt tak säkert att gå på? Om du kommer att renovera taket under den närmaste tiden bör du också se över säkerheten. Sidan http://taksakerhetstockholm.se/ ger bra information om vad som är viktigt att tänka på.

Fallolyckor från tak, som den här i Enköping är inte helt ovanliga. Det är inte bara hantverkare som råkar ut för den här typen av olyckor, utan även många privatpersoner. Därför är det viktigt att ha rätt säkerhetsanordningar på taket, inte minst gångbryggor eller stegar, som gör det lätt att ta sig upp hela vägen till nocken.

Tänk på det här vid renovering

Om du funderar på att köpa ett fritidshus, var beredd på oväntade utgifter. Som du kan läsa i den här artikeln behöver taket ofta bytas. Då är det viktigt att också tänka på säkerheten. Kontrollera ditt tak två gånger om året, så hinner du förhoppningsvis byta ut det innan det börjar läcka och du drabbas av fuktskador. Se också till att du har de ekonomiska medlen, för det är inte billigt att byta tak. Minst 100 000 får man räkna med att det kostar.

Ska du renovera taket, tänk också på att du kanske inte kan ha vilken färg som helst på takpannorna. Handbollsspelaren Leo Larsson renoverade taket på sitt hus i Ystad, och tänkte inte på att söka bygglov för att byta färg på tegelpannorna. Såväl Myndighetsnämnden som länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen har dock avslagit hans begäran om bygglov för svarta takpannor, skriver Ystads allehanda.