Bygg till och öka värdet på ditt hus

Går du i säljtankar eller bara vill rusta inför en framtida försäljning finns det en hel del du kan göra för att öka värdet på huset som dessutom kan ge dig glädje i ett antal år innan det är dags att sälja. Du kan till exempel bygga till ett garage eller en altan. Det är relativt dyra investeringar men de kan vara väl värt det i längden då de kan öka värdet på huset rejält.

Genom att bygga till ett stort garage med plats för både vil och en verkstadshörna blir ditt hus mer eftertraktad på husmarknaden. Ett tips är att ta in offerter från flera olika byggfirmor när du ska välja vilka som ska hjälpa dig att bygga garaget. Produkter för verkstad och garage kan du sedan köpa på Verkstadsprodukter.se till bra pris för att utrusta ditt garage med bra inredning.

Andra tillbyggen som ökar värdet

trädäckFörutom garage finns det några andra tillbyggen som kan öka värdet på huset rejält. Altan är ett bra exempel på detta. I Sverige är vi väldigt måna om att få vara utomhus och att bygga till en altan kommer definitivt att bli en punkt som ökar värdet på huset. Attefallshus är även värt att investera i :

– Det här är ett sätt att höja värdet på sin fastighet, säger Pernilla Högfors på Boplats.

Använd Rot avdrag

När du ska bygga till garage, altan, attefallshus eller någon annan tillbyggnad ska du utnyttja rotavdraget som ger dig upp till 30 % avdrag på arbetskostnaden. Från och med 2021 är taket på ROT-avdrag höjt till 75 000 kronor vilket innebär att det finns alla möjligheter till att investera i härliga byggprojekt.