Bygg ett säkert lägenhetshus med smart teknik

Nu är det tydligt att byggbolagen satsar på att framställa allt fler moderna bostäder i Sverige. När det gäller lägenhetshus är det klokt av bolagen att installera smart teknik som höjer säkerheten och de boendes levnadsstandard. Idag är det allt mer vanligt att hyresgäster och bostadsrättspekulanter efterfrågar smarta hus som dels kan sänka bostadens koldioxidavtryck och samtidigt förbättra dess standard.

När byggbolagen installerat porttelefoner från https://www.sectragon.com/tjansten/porttelefoni/ ger det möjlighet för de boende att hålla ett öga på sina dörrar och se vilka som vill komma in. Risken minskar då för objudna gäster och säkerheten höjs. En porttelefon installeras utanför porten eller dörren och besökare kan välkomnas via ett kommunikationssystem.

Smarta säkerhetsåtgärder

För att inbrottssäkra din lägenhet när du reser bort kan du undvika att uppdatera dina sociala medier, eller göra dina konton privata. Du kan också be dina grannar om hjälp med att vattna dina växter och få bostaden att se bebodd ut. Med modern teknik kan du sätta timing på din belysning så att inbrottstjuvarna tror att du fortfarande är hemma.

Lås tjuven ute

Allt fler börjar också att installera smarta lås som låter de boende använda mobilen för att låsa upp dörren. Den gör detta automatiskt så fort du kommer i närheten av låset, så du behöver inte ta upp en nyckelknippa och låsa upp samtidigt som du har tunga matkassar att bära på. Du kan också låsa upp dörren på distans om du har planerat att ta emot arbetare eller tekniker i ditt hem. Med fjärrupplåsning kan du vara på arbetet när hantverkarna kommer.

Säkerhet för barnfamiljen

Även barnfamiljer vill förstås känna sig trygga när de flyttar in i ett nybyggt hus. Barn är upptäcktsresande och det finns mycket i en vanlig lägenhet som kan orsaka skador när barnet undersöker det. Alla lägenheter bör ha jordfelsbrytare, vilket är standard sedan 90-talet. Moderna eluttag har också inbyggda petskydd, om detta inte finns bör familjen köpa egna skydd och sätta fast dessa på uttagen.

  • Fönstren bör också ha spärrar så att barnen inte faller ut och skadar sig.
  • När fönstren är placerade under 0,6 meter från golvet är det hårdare krav vad gäller säkerheten.
  • Balkonger bör inte ha liggande spjälor eftersom barn då kan klättra upp på dem.